Első próbálkozásom egy kalocsai szett volt, ami egy kicsit ügyetlenre sikeredett. Akkor még nem volt túl sok eszközöm és csak fekete gyurmám volt...
Azóta többször is készítettem ezzel a technikával hasonló mintát és úgy gondolom, hogy fejlődtem ezen a téren.
Nem véletlenül mondják, hogy "gyakorlat teszi a mestert" - nem mintha azzal dicsekedhetnék, hogy mestere vagyok a "szakmának".
Második nekifutásra:
Próbálkozni persze szabad, és kell is, ha valamit igazán szeretünk.
A gyurmázás mindig is ott volt az életemben, mélyen elbújt persze, de ott volt, gyerekkorom óta. Kezdődött a sógyurmával, akkor is központi szerepet kaptak a rózsák, ösztönösen kezdtem el formálni a kis szirmokat.
Aztán folytatódott a technika órán használatos gyurmával, továbbra is a rózsa volt a kedvencem.
Igazából a fondant és csokoládé gyurmázással fejlesztettem ki a tökéletes technikát, amit azóta is alkalmazok. Nagyon szerettem tortákat sütni és azokat fondant-nal díszíteni. Nagy szenvedélyem volt, de csak rövid időre. Rendkívül idő igényes és drága is.
Ez volt a saját készítésű születésnapi tortám:
És akkor a kedvenc, a rózsás medál, ami már más tulajdonát képezi :) :
Nézz be hozzám máskor is, mert az oldal folyamatosan frissül, már amennyire időm és kisfiam engedi...de erről majd később, egy másik bejegyzésben:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése